Nakon što je posljednjih nekoliko tjedana Microsoft Teams aplikacija bila dostupna odabranom broju testnih korisnika, odsada će ta aplikacija biti sastavni dio Office 365 paketa.

Radi se o chat aplikaciji koja omogućava komunikaciju među članovima tima, a osim grupnog chata aplikacija sadrži i individualne chatove. Glavna zamisao je da Teams bude centralizirana aplikacija „u oblaku“ koja bi trebala pomoći zaposlenicima u suradnji na projektu neovisno gdje se nalaze.

Microsoft Teams izgled aplikacije

Microsoft je omogućio svim Office 365 pretplatnicima da besplatno koriste ovu aplikaciju – a dostupna je osim na Windowsima i na Android i iOS uređajima. Aplikacija ima integriranih preko 150 third-party servisa poput Hootsuitea i Zendeska. Od ostalih značajki tu je podrška za chat botove, brojne opcije za podešavanje značajki i izgleda.

Za razliku od slične aplikacije Slack kojoj je glavna svrha izbaciti iz upotrebe e-mail, Microsoft Teams će biti integriran i u sam Outlook.

Najavljeno je kako će tvrtka raditi u još boljoj integraciji  Teams aplikacija s ostalim softverom iz svog portfelja – Wordom, Excelom, PowerPointom, OneNoteom i Skypeom.

Microsoft Teams je dostupan za Business Essentials, Business Premium, Enterprise E1, E3 i E5 Office 365 pretplate.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here